Texels Kookboek - Kletskoppen

Ingrediënten
50 gr ongezouten boter 50 gr geschaafde amandelen 80 gr meel 90 gr fijne tafelsuiker
60 gr honing citroenzesdes

Hulpmiddelen
Oven bakplaat bakpapier theelepel

Voorbereiding

De tafelsuiker en de honing kan ook worden vervangen door totaal 125 gr (donkerbruine) basterdsuiker.
Het bakpapier kan ook worden vervangen door een siliconenmat.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

Bereiding

Smelt de boter met de suiker en de zesdes, voeg de honing en het meel toe; goed mengen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje. Doe per kletskop een 1/2 theelepel deeg op de bakplaat . Smeer dit uit met een spateltje of met de bolle kant van een lepel tot een dun rondje van circa 5 cm. Bak ze 5 minuten op 180 graden Celcius tot ze goudbruin zijn. Haal ze meteen uit de oven en laat afkoelen.

Serveertip

Soort gerecht: nagerecht Aantal personen: 10 Bereidingstijd: ca 15 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!